Kreativt gjenbruk

Kreativt gjenbruk pågår i fire uker. I denne perioden skal dere komme opp med den beste gjenbruksidéen.

Hva skal dere gjøre?

Elevene tar med emballasje på skolen ➜ Klassen kommer opp med idéer til hva man kan lage av det ➜ Klassen lager modeller og illustrasjoner ➜ Lærer sender inn bilder av elevenes verk ➜ Juryen trekker ut tre vinnere

Kriterier

Hva kan man bruke gjenvunnet aluminium til? I denne delen av aksjonen skal dere sende inn deres beste gjenbruksidéer. Det kan være alt fra leker til kjøkkenredskaper. Tidligere har vi mottatt lampeskjermer, juletrær, roboter, uroer og m.m – alt laget av resirkulert aluminium. Her er det ingen fasit, men en jury velger ut en heldig vinner ut i fra disse kriteriene:

  • Idéen har en bruksfunksjon.
  • Idéen har en tydelig overvekt av aluminium.

Tips! Kanskje dere kan lage noe kult av aluminiumen fra innsamlingen?

Hvordan deltar man?

Send inn bilder eller video av modellene dere har laget av resirkulert aluminium. Dere får fire uker på å komme opp med og utvikle idéen(e). Det er lov å sende inn mer enn ett bidrag!

Mailen må inneholde:

  • navn på skolen
  • klasse med antall elever
  • kontaktinformasjon til kontaktlærer
  • idéene (i form av bilder, video osv) må merkes med hva det skal forestille

Bidragene sendes til info@aksjongjenvinning.no 

Tips! Få bildet deres på forsiden – last opp aksjonsbilder på Min Side.

Premier

Uansett om dere stikker av gårde med en premie eller ikke, finnes det ingen tapere i Aksjon Gjenvinning – bare gjenvinnere!

Klassen som som kommer opp med den beste gjenvinningsidéen vinner en klassetur arrangert av Norsk Metallgjenvinning. Om det skulle vise seg vanskelig for Norsk Metallgjenvinning å arrangere turen, vil klassen motta 15 000 NOK til klassetur med fagliginnhold. Klassen blir da ansvarlig for å gjennomføre turen.

Klassene som kommer på 2. og 3. plass vil motta en spennende forundringspakke fra Kavli og Forskerfabrikken.

Juryen

Hilde Kallevig er Head of Brand & Marketing i Hydro. Hun vet alt som er å vite om aluminium og vil speide etter innovative idéer.

Ylva Erbach er en ekspert på resirkulering og kan spotte gode idéer på mils avstand. Hun er daglig leder i Norsk Metallgjenvinning.

Hanne S. Finstad er fabrikksjef i Forskerfabrikken og har lang erfaring med å formidle naturvitenskap til barn. Hun har et kreativt hode og klarer alltid å se potensialet i andres idéer.

Gudfinna Traustadottir kan mer om aluminiumsemballasje enn de fleste av oss og er klar for å snuse frem spennende idéer. Hun er markedsdirektør i Kavli.

Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer undervisningsopplegg som involverer aluminium. Slik kan du enkelt jobbe med Aksjon Gjenvinning i forskjellige fag!

Les mer