Resirkulering

Resirkuleringen foregår over tre uker. I denne perioden skal dere resirkulere og registrere så mye aluminiumsemballasje dere klarer.

Hva skal dere gjøre?

Elevene resirkulerer emballasje laget av aluminium hjemme og fører opp på rapporteringskortet ➜ Tar med kortet til lærer som registrer på Min Side ➜ Etter aksjonen kåres tre vinnere

Kriterier

Det er kun aluminiumsemballasje samlet inn i løpet av de tre aksjonsukene som skal registreres. Emballasjen skal komme fra elevenes egen husholdning.

Hva slags emballasje skal registreres?
Grillformer: Formene kan være grillformer av mange slag som fisk i form, kjøtt i form og grønnsaker i form.

Hermetikkbokser: Bokser er hermetikkbokser som for eksempel makrell i tomat, leverpostei, mais, hermetiske tomater og kokosmelk.

Folie: Folie er ca en knyttneve aluminiums folie når den er presset sammen.

Tuber: Tuber kan være tuber til majones, kaviar, smøreost og lignende.

Hvordan deltar man?

Aller først må du som lærer opprette en bruker. Det kan gjøres her. Deretter må klassen registreres – en lærer kan registrere flere klasser.

Når aksjonen har startet kan dere begynne å registrere aluminiumsemballasje. Som et bevis på at elevene har resirkulert hjemme tar de med seg et utfylt rapporteringskort til skolen. Læreren fører inn tallene på Min Side. Det er opp til deg som lærer å bestemme hvor ofte du vil legge inn tall, men det er lurt å gjøre det ukentlig for å se hvordan dere ligger an. Min Side stenger én uke etter aksjonsslutt.

Kreativ design

«Kreativ design» utfordrer elevene til å designe en smart oppbevaringsløsning for metallet de samler inn hjemme.

Hva skal dere gjøre?

Elevene planlegger hva slags utstyr de trenger ➜ Så designer de løsningen  ➜ Lærer sender inn bilder av elevenes verk ➜ I en live-sending den 14. desember kåres tre vinnere. Alle klassene kan være med å stemme på sin favoritt.

Kriterier

For at flere skal samle inn metallemballasje hjemme må man ha en god løsning for oppbevaringen. En kasse med rom i forskjellige størrelser tilpasset ulik emballasje? En handlenett i en beholder slik at man lett kan ta med seg emballasjen til innsamlingspunktet i nærmiljøet? Elevene står fritt til å velge teknikk; det er bare å boltre seg med papp, saks og lim, plankebiter eller pappmasjé. Her er det ingen fasit, men en jury velger ut en heldig vinner ut i fra disse kriteriene:

  • Idéen har en bruksfunksjon
  • Idéen kan lett implementeres i ulike hjem

Hvordan deltar man?

Send inn bilder/video av oppbevaringsløsningen dere har laget til info@aksjongjenvinning.no. Dere får tre uker på å komme opp med og utvikle idéen(e). Det er lov å sende inn mer enn ett bidrag!

Mailen må inneholde:

  • navn på skolen
  • klasse med antall elever
  • kontaktinformasjon til kontaktlærer
  • idéene (i form av bilder, video osv) må merkes med hva det skal forestille

Premier

Uansett om dere stikker av gårde med en premie eller ikke, finnes det ingen tapere i Aksjon Gjenvinning – bare gjenvinnere!

Klassen som registrerer flest kilo metallemballasje per elev vinner en klassetur arrangert av Hydro. Klassen som som kommer opp med den beste designidéen vinner en klassetur arrangert av Norsk Metallgjenvinning. Om det skulle vise seg vanskelig for Hydro og/eller Norsk Metallgjenvinning å arrangere turen, vil klassen motta 15 000 NOK til klassetur med faglig innhold. Klassen blir da ansvarlig for å gjennomføre turen.

Klassene som kommer på 2. og 3. plass vil motta en spennende forundringspakke fra Kavli og Forskerfabrikken.

Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer undervisningsopplegg som involverer aluminium. Slik kan du enkelt jobbe med Aksjon Gjenvinning i forskjellige fag!

Les mer