Hvem arrangerer Aksjon gjenvinning?

Hydro, Norsk Metallgjenvinning AS, Forskerfabrikken, Kavlifondet og Kavli står bak Aksjon Gjenvinning.  Vi håper at Aksjon Gjenvinning bidrar til mer kunnskap og engasjement om resirkulering av aluminium, og at elevene lærer mer om gjenvinning, energibruk og miljøansvar på en spennende og morsom måte.


Hydro er et ledende industriselskap som bygger virksomheter og partnerskap for en mer bærekraftig fremtid. Vi utvikler bransjer som betyr noe for mennesker og samfunn.  Siden 1905 har Hydro utviklet naturressurser til verdifulle produkter for mennesker og virksomheter og skapt trygge arbeidsplasser for våre 34 000 ansatte ved flere enn 140 verk i 40 land.  

 I dag eier og driver vi ulike virksomheter og har investeringer med basis i bærekraftige næringer. Hydro er gjennom sine virksomheter til stede i en rekke markedssegmenter for aluminium, energi, metallgjenvinning, fornybar energi og batterier, som gir oss unik innsikt, kunnskap og kompetanse. Hydro skal være ledende i arbeidet med å skape en mer bærekraftig fremtid og ønsker å skape mer livskraftige samfunn gjennom nyskapende og effektiv utvikling av naturressurser til løsninger og produkter. 

 

NMG_Logo

Norsk Metallgjenvinning er et godkjent returselskap. Vårt formål er å støtte opp om Norske og Europeiske ambisjoner knyttet til sirkulær økonomi. NMG utvikler, styre og overvåke kostnadseffektive og konkurransenøytrale returordninger for innsamling og gjenvinning av metallemballasje, slik at de til enhver tid gjeldende mål satt av offentlige myndigheter for dette området blir oppfylt. 

 

Kavli_logoKavli eet matvarekonsern med en lang og stolt historie! Fordi vi eies av Kavlifondet, deler vi ut hele overskuddet vårt til gode formål innen humanitært arbeid, forskning og kultur. Virksomheten i Norge består av O. Kavli i Bergen og Q-Meieriene på Jæren og i Gausdal. 

Kavli lager smøreost, majones, kaviar, HaPå og mange andre velsmakende produkter som du finner i dagligvarebutikken. Hver gang du handler et produkt fra Kavli, er du indirekte med på å støtte gode formål i inn- og utland. Derfor sier vi at det du gjør hver dag, er med på å gi noen andre en bedre hverdag. 

 

Logo Forskerfabrikken
Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som jobber for å spre realfagsglede og -forståelse til barn over hele landet. Siden 2002 har vi inspirert over en halv million barn til å utforske naturvitenskapens spennende verden via våre kurssommerskoler og pedagogiske leker.

 

Samarbeidspartner:

Logo til VilViteI år samarbeider aksjonen med VilVite i Bergen, som er et av Nordens største vitensentre. Hos VilVite får alle utforske og eksperimentere med naturfag og teknologi på en trygg og engasjerende måte.
VilVite sitt mål er å skape realfaglig lærelyst – for store og små: Hos VilVite er alle oppdagere og skapere. Kjernen i vitensenterets tilbud er en stor, interaktiv utstilling, sentralt plassert på Marineholmen i Bergen, med en rekke læringsprogram fra barnehage til videregående og aktiviteter for senterets fritidsgjester.
Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer undervisningsopplegg som involverer aluminium. Slik kan du enkelt jobbe med Aksjon Gjenvinning i forskjellige fag!

Les mer