Aksjonspakke

Alle klasser som melder seg på opptil fire uker før aksjonsstart, får tilsendt klasseplakat, rapporteringskort og et lærerhefte med forslag til timeplan og fire undervisningsøkter. I tillegg får alle påmeldte klasser – så lenge lageret holder – tilsendt utstyr til et morsomt eksperiment som vil gi dere trening i forskning.

 

Nytt eksperiment – bakterieforsøk

I år skal elevene gjør bakterieforsøk. De skal sjekke ut hvor det er mest bakterier og ta prøve av f.eks. pulten, mobiltelefonen, jorden ute, en epleskrott, dørhåndtak etc. Her vil vi illustrere at vi er omgitt av usynlige mikroorganismer hvor de fleste er bakterier eller sopper.

Vi sender ut utstyr til klassen slik at de kan ta bakterieforsøk. Dette er petrifilm som forskere bruker og pipetter.

Bakterieforsøket blir en innledning til et senere forsøk som går over litt lengre tid, forsøk med kompostering. Gjennom å sette opp flaskekompost vil vi vise elevene at bakterier finner næring i organisk avfall og bryter det ned til jord. Elevene bestemmer selv hva de ønsker å kompostere, men de skal også ta oppi metall/aluminum, plast etc. slik at vi kan illustrere at disse materialene ikke brytes ned til jord.

Elevene går  sammen gruppevis om en flaskekompost og må følge med utviklingen over aksjonsperioden.

Utstyret dere får tilsendt til eksperimentet og komposteringen:

  • pipetter
  • petrifilm
  • beskrivelse av hvordan dere gjør bakterieforsøket og komposteringen

Bilde av flaskekompost

Materiellet dere får tilsendt kan også lastes ned herfra:
Klasseromplakaten

Rapporteringskort

Lærerhefte

 

Aksjonsvedlegg

Her er et brev til foresatte du som lærer kan sende ut til foresatte, for å informere om at klassen deltar i Norges morsomste resirkuleringskonkurranse.

Aksjonsdiplom

Etter at aksjonen er avsluttet kan du skrive ut et eget diplom til elevene. Dette er en redigerbar PDF hvor du kan føre inn elevens navn og endelige aksjonsresultat.

 

Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer undervisningsopplegg som involverer aluminium. Slik kan du enkelt jobbe med Aksjon Gjenvinning i forskjellige fag!

Les mer