Liland skole i gang med kreativ resirkuleringsløsning til hjemmet

I løpet av den siste uken av årets Aksjon Gjennving var Kavli på besøk i 5. klasse på Liland skole i Bergen, for å delta på årets kreative del av aksjonen. Klassen fikk besøk av «Smelte» og «Smøre» fra Kavli som står sammen med Petra, Vilde, Mikael, Oskar, Angelica og Pauline på bildet over.

Elevene var godt i gang med å  lage en kreativ resirkuleringsløsning til hjemmet sammen med sine medelever. Klassen var delt inn i grupper som sammen laget en prosjektfil, men tilhørende lister av alle elementer som behøvdes for å kunne lage sin egen kreative resirkuleringsløsning til hjemmet. Dagen Kavli var på besøk, skulle de begynne å lage sine løsninger og gruppebordene i klasserommet bugnet av pappkartonger, glitterlimer, sumperlim, klistremerker og maling. Alle elevene visste akkurat hva de skulle lage. Og kreativiteten lot seg ikke vente på i 5. klasse. Der var alt ivaretatt fra design, til utforming og farge.

 

Pauline, Oskar og Trygve på Liland skole jobber med oppgaven kreativ design.

Mens elevene jobbet, fikk vi lov til å gå rundt for å høre hva de laget. Noen laget en løsning som var utformet som en båt, mens andre laget en løsning som var utformet som en sopp – i både blå, rosa, og oransje farger, med glitter og klistremerker.

 

Adrian, Sindre og Karoline er i full gang med spennende løsninger

Mens elevene jobber spør vi dem om de har lært noe nytt gjennom aksjonen, og en av dem svarer:

– Masse. Jeg visste for eksempel ikke at man skulle resirkulere aluminiumsfolie.

– Vi har også lært at 1000 tuber kan bli til en ny sykkel, sier er annen.

Vi gleder oss masse til å se de helt ferdige resultatene, og ikke glem at det er live kåring fra Hydro sitt hovedkvarter 14. desember!

Og husk, fristen for å sende inn kreative bidrag og registerer hva klassen har resirkuert er 26. november!