Aksjon aluminium: Kreative barn og stort engasjement!

Nesten halvveis i aksjonsperioden har skolebarn over hele landet samlet inn og registrert jekker som tilsvarer 74 945 kg. aluminium. Det er helt utrolig mye! Og nesten umulig å forestille seg.

Men vi vet at energien dere har spart på så mye resirkulering tilsvarer utslipp fra omtrent 1 700 000 reiser med fly fra Oslo til Bergen. Dere kan sikkert finne andre eksempler også 🙂

Det smitter

Når det er så mange som er så engasjerte, «smitter» det over til de som ikke er med på aksjonen også. Nå håper vi at riktig mange forstår hvor viktig gjenbruk og resirkulering er, og blir superflinke til å tenke på hva vi bruker og hva vi kaster.

Er du klar for enda mer inspirasjon om resirkulering og hva egen innsats betyr for miljøet? Da vil du sikkert like filmen om Simen fra Nordic Ocean Watch som forteller mer om hva vi kan gjøre selv. Filmen finner du her: Inspirasjonsvideoer.

Aksjon aluminium i avisene

Mange aviser har også fått med seg all aktiviteten og skriver om aksjonen, så da er det ennå flere som forhåpentligvis blir «smittet» av kunnskap og engasjement for resirkulering, energibruk og vår egen innsats for miljøet.

Noen av avisoppslagene kan du se under.

 

Skoleklasse i Ålesund vant førpremieren på Aksjon aluminium. Fra Sunnmørsposten.

 

 

Elevene i Rana er gira på resirkulering! Fra Ranablad

 

 

I Førde har det gått sport i å samle på jekker. Fra avisen Firda.

 

 

Fine bilder av ivrige resirkulerere på Rjukan! Fra Rjukan arbeiderblad.