Resirkulering

Innsamlingen foregår over tre uker. I denne perioden skal dere resirkulere og registrere så mye aluminiumsemballasje dere klarer.

Hva skal dere gjøre?

Elevene resirkulerer emballasje laget av aluminium hjemme og fører opp på rapporteringskortet ➜ Tar med kortet til lærer som registrer på Min Side ➜ Etter fire uker kåres tre vinnere

Hvordan ligger dere an?

I denne tabellen kan dere se hvilken plassering klassen ligger på.
Tips! For å vite hvordan dere ligger an, registrer klassens tall ukentlig.

Kriterier

Det er kun aluminiumsemballasje samlet inn i løpet av de fire aksjonsukene som skal registreres. Emballasjen skal komme fra elevenes egen husholdning.

Hva slags emballasje skal registreres?
Grillformer: Formene kan være grillformer av mange slag som fisk i form, kjøtt i form og grønnsaker i form.

Hermetikkbokser: Bokser er hermetikkbokser som for eksempel makrell i tomat, leverpostei, mais, hermetiske tomater og kokosmelk.

Folie: Folie er ca en knyttneve aluminiums folie når den er presset sammen.

Tuber: Tuber kan være tuber til majones, kaviar, smøreost og lignende.

Ikke drikkebokser: I Norge har vi ett av verdens beste pantesystemer, pantebokser skal derfor ikke registreres.

Hvordan deltar man?

Aller først må du som lærer opprette en bruker. Det kan gjøres her. Deretter må klassen registreres – en lærer kan registrere flere klasser.

Når aksjonen har startet kan dere begynne å registrere aluminiumsemballasje. Som et bevis på at elevene har resirkulert hjemme tar de med seg et utfylt rapporteringskort til skolen. Læreren fører inn tallene på Min Side. Det er opp til deg som lærer å bestemme hvor ofte du vil legge inn tall, men det er lurt å gjøre det ukentlig for å se hvordan dere ligger an. Min Side stenger én uke etter aksjonsslutt.

Tips! Få bildet deres på forsiden – last opp aksjonsbilder på Min Side.

Premier

Uansett om dere stikker av gårde med en premie eller ikke, finnes det ingen tapere i Aksjon Gjenvinning – bare gjenvinnere!

Klassen som registrerer mest kg aluminium per elev vinner en klassetur arrangert av Hydro. Om det skulle vise seg vanskelig for Hydro å arrangere turen, vil klassen motta 15 000 NOK til klassetur med fagliginnhold. Klassen blir da ansvarlig for å gjennomføre turen.

Klassene som kommer på 2. og 3. plass vil motta en spennende forundringspakke fra Kavli og Forskerfabrikken.

Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer undervisningsopplegg som involverer aluminium. Slik kan du enkelt jobbe med Aksjon Gjenvinning i forskjellige fag!

Les mer