Sjekk hvem som vant Aksjon Gjenvinning 2022!

– Årets finalister var så bra at det var vanskelig å kåre de aller beste. Lekeborgen var skikkelig fin, kreativt utformet og godt håndverk.  

Det sier Ylva Eline Erbach, daglig leder i Norsk Metallgjenvinning. Hun har nylig delt ut 15 000 kroner til 5. klasse på Midtbygda skole i Siljan kommune. De trakk det lengste strået i den kreative gjenbrukskonkurransen i årets Aksjon gjenvinning, som arrangeres i samarbeid med Hydro, Kavli og Forskerfabrikken. Kåringen ble streamet fra Hydros lokaler, og skoleklassene som fulgte med fra sine klasserom, kunne være med og stemme på sin favoritt.  

På 2. plass kom 6D på Kleppe skole i Klepp kommune, med sin flotte adventskalender, mens 3. plassen ble kapret av 5A på Fosslia skole. De hadde laget en funksjonell juicepresse. Disse klassene vant en forundringspakke fra Kavli og Forskerfabrikken. 

Julekalender
Adventskalenderen fra Kleppe skole.
Juicepresse fra Fosslia skole
Juicepressen fra Fosslia skole

I tillegg til å skape noe kreativt ut av innsamlet metall, har elever over hele Norge konkurrert om å gjenvinne mest mulig metall og aluminium. Det var 7. klasse ved Nes skole i Ringerike kommune som gikk seirende ut av årets innsamlingsdel.  

– De to elevene Linnea og Anton har hatt en fremragende motivasjon gjennom hele konkurransen, kan lærer Odleiv Grinaker fortelle. Nes skole vant 15 000 kroner fra Hydro. 

 

Over 14000 elever fra 772 klasser over hele landet var påmeldt årets aksjon, og til sammen har de resirkulert nesten 900 kg aluminium.  

– Det sparer miljøet for like mye CO2 som utslippet fra en bensinbil som kjører rundt jordkloden, forteller Maria Figenschau i Hydro.  

Aksjon Gjenvinning er en gratis, nasjonal aksjon som gir elever på 5.–7. trinn mulighet til å lære mer om resirkulering, kretsløp og hvordan vi kan ta bedre vare på jorda vår. 

Her kan du se hele live-kåringen av årets vinnere

Se flere av de kreative bidragene til Aksjon gjenvinning 2022