Hvordan delta?

Aksjon Aluminium varer fra 19. oktober til 22. november. I løpet av de fire første ukene kan dere samle inn aluminiumsemballasje og komme opp med en gjenbruksidé. Den femte uka er satt av til å sende inn i idéer og registrering.

Innsamlingen

Aller først må du som lærer opprette en bruker. Det kan gjøres her. Deretter må klassen registreres – en lærer kan registrere flere klasser.

Når aksjonen er i gang kan man begynne å registrere aluminiumsemballasje. Som bevis på at elevene har resirkulert hjemme, tar de med seg et utfylt rapporteringskort til skolen som læreren fører inn på Min Side. Det er opp til deg som lærer å bestemme hvor ofte du vil legge inn tall, men alt må være registrert innen aksjonsslutt.

Kreativt gjenbruk

Send inn tegninger, beskrivelser, animasjoner eller bilder av modellene dere har bygget av resirkulert aluminium. Dere får fire uker på å komme opp med og utvikle idéen(e). Den femte uka går til å sende inn bidrag. Alle bidrag må være sendt innen aksjonsslutt. Det er lov å sende inn mer enn ett bidrag!

Fysiske bidrag sendes til:
Forskerfabrikken Norge AS
Kjelsåsveien 168, 0884 Oslo

Digitale bidrag sendes til:
info@aksjongjenvinning.no

Tips!

  • For å sikre at dere får deltatt, oppfordrer vi alle til å inkludere aksjonen i skolens årshjul.
  • Det kan være lurt å skrive opp på timeplanen at elevene må huske å fylle ut og ta med rapporteringskortene på skolen.
  • For å opprettholde engasjementet anbefaler vi å bruke nettsiden aktivt. Her kan dere legge ut bilder, se hvem som leder, spille og mye mer!
Se vårt spennende undervisningsmateriell!

Her finner du som lærer undervisningsopplegg som involverer aluminium. Slik kan du enkelt jobbe med Aksjon Gjenvinning i forskjellige fag!

Les mer