Nå er Aksjon aluminium over og dere har registrert jekker som tilsvarer 280 000 kilo aluminium. Det er helt utrolig mye, gratulerer! Ett viktig spørsmål går igjen: Hva gjør vi med alle jekkene?

Det er mye som skal gjenvinnes i jekkene også!

Det er ikke bare alle boksene som er laget av et materiale som kan gjenvinnes, men også jekkene inneholder metall som kan brukes igjen.

Under aksjonen skal vi jo resirkulere alle aluminiumsbokser og registrere og spare på jekkene som et bevis på alt vi har levert.

– Men hva gjør vi med alle jekkene når aksjonen er over og vinnerne er kåret? Dette er det mange som har spurt oss om.

Svar

Når aksjonen er over skal posen med alle de innsamlede jekkene leveres til gjenvinning (såklart!).

Vi oppfordrer først og fremst til å spørre i butikken om de kan legge dem sammen med alle boksene som er pantet. Jekkene inneholder også aluminium.

I mange kommuner er det egne containere for glass- og metallemballasje og i noen kommuner blir dette hentet sammen med annet søppel.

På nettsiden sortere.no finner du ditt nærmeste returpunkt, informasjon om hvordan ulike typer avfall sorteres, samt kunnskap om gjenvinning og miljønytte. Takk for at du kildesorterer!

Noen har hørt at jekker blir resirkulert til proteser i andre land, her er en artikkel som tar opp saken og mener det med proteser er en myte: Myten om boksringene i Bangkok

 

Hvor blir det av panten?

Hva skjer egentlig med en aluminiumsboks etter at du panter den i butikken? Vi har fulgt den spennende reisen til boksen – og jekkene du leverer inn blir med på den samme reisen!

Se filmen «Boksens reise» her.