Kreative-vinnere 2021

I år mottok vi over 100 bidrag til aksjonens kreative oppgave. Her skulle elevene sende inn forslag til hva man kan bruke brukt aluminiumemballasje til. Elevene har laget modeller på skolen og sendt inn bilder av hva de har laget. Vi har mottatt bilder av alt fra luftballonger til hyttedusjer. Tusen takk til alle klasser som har deltatt – utrolig bra jobba!

En jury, bestående av én representant fra hver av arrangør-bedriftene, har møttes og plukket ut vinnerne ut ifra to kriterier: Idéen måtte ha en bruksfunksjon og være laget av metallemballasje.

Vinnerne av kreativ-del

  1. plassen går til 5. trinn fra Sædalen skole i Bergen
  2. plassen går til 7. trinn fra Kviteseid skule i Telemark
  3. plassen går til 7C fra Bryn og Hammerbakken skole i Bærum

Vi gratulerer vinnerne så mye.

1. premien er en klassetur sponset av Norsk Metallgjenvinning
2. premien er en klassepakke fra Kavli og Forskerfabrikken
3. premien er en klassepakke fra Kavli og Forskerfabrikken

1. plass – juryens begrunnelse

5. trinn Sædalen skole

Førsteplass går til 5. trinn fra Sædalen skole for bidraget «heste-pennal». Her har elevene laget en dekorativ beholder til å ha på skrivebordet utformet som en hest. Resultatet blir et helhetlig produkt som holder orden på alt fra tape og viskelær til blyanter og blyantspisser. Hesten har altså mange bruksfunksjoner og er laget av metallemballasje. Juryen ble imponert over at elevene ikke bare har laget hesten, men også presenterer den på en flott måte i form av video.

2. plass – juryens begrunnelse

7. trinn fra Kviteseid skule

Andreplass går til 7. trinn fra Kviteseid skule for bidraget «veske». Vesken er laget av aluminiumsjekker og er svært forseggjort. Den har ikke bare en bruksverdi, men er også estetisk utformet. Dette viser mulighetene innen gjenbruk av aluminium godt.

3. plass – juryens begrunnelse

7C Bryn og Hammerbakken skole

Tredjeplass går til klasse 7C fra Bryn og Hammerbakken skole for bidraget «bordfotball». Spillet er ikke bare funksjonelt og kreativt, men viser også originalt gjenbruk av aluminiumsemballasje.

Fire fakta om aksjonen

  • Hydro, Norsk Metallgjenvinning, Forskerfabrikken, Kavli og Kavlifondet samarbeider om å arrangere Aksjon Gjenvinning.
  • Aksjonen gir elever i 5.–7. klasse mulighet til å lære mer om resirkulering, kretsløp og hvordan vi kan ta bedre vare på jorda vår. Elevene skal resirkulere og gjenbruke emballasje laget av aluminium.
  • Aksjonen består av to deler som går over fire uker hver høst. Innsamlingen går ut på å registrere aluminiumsemballasje fra sitt eget husholdningsavfall. Kreativt gjenbruk går ut på å lage et gjenbrukskonsept som kan være alt fra bruksgjenstander til kunstverk.
  • Siden 2018 har over 77 000 elever deltatt og 719 473 041 enheter med aluminiumsemballasje har blitt resirkulert.